Vabimo vas na 9. Gosarjev večer, na katerem bomo gostili gospo Jadranko Vesel, pogovor s katero bo vodil g. Marko Venier.
Dogodek bo potekal preko platforme ZOOM v torek, 1. decembra, ob 18.00, na sledeči povezavi (za dostop ne potrebujete gesla):

https://uni-lj-si.zoom.us/j/98167084435?pwd=NHBscGdqc05VT0VqdVVUVWJpU2Rkdz09

Jadranka Vesel je študirala politične vede na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Bila je pobudnica ustanovitve zadruge Modri, v letu 2000 pa je zagnala projekt razvoja zadružnega zaposlitvenega centra s ciljem odpiranja stalnih in varnih delovnih mest. Leta 2009 je vpisala študij filozofije na Fakulteti za humanistične študije v Kopru, kjer se je soočila z negotovim položajem mladih. Ob sprejetju zakona o socialnem podjetništvu je sooblikovala Raziskovalni inštitut za socialno ekonomijo v Postojni, ki predstavlja osrednje polje njenega delovanja. V zadnjih dveh letih so na inštitutu opravili preko 3000 ur izobraževanj in 1260 svetovalnih ur. Večinoma so to volontersko opravljena dela treh posameznikov, pri čemer je večinski del izobraževanj opravila sama. Leta 2013 je bila dobitnica priznanja Živka Pregla za pomemben prispevek k področju civilnih dejavnosti.

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)